Kvällsmeny


Bor ni på hotellet och vill äta i vår restaurang? Kom ihåg att boka bord!
(Har ni bokat ett av våra hotellpaket eller på något av våra event, bokas bord automatiskt) 

Menyn gäller även vardagar för dig som bokat ett hotellpaket med middag. 


Att börja med

* Vitvinskokta musslor med strimlade grönsaker och friterade glasnudlar

(Gluten- och laktosfri)


* Toast med smörstekt svamp och pepparrotskräm

(Laktosfri)


* Jordärtskockssoppa med friterad ostronskivling 

(Gluten- och laktosfri)


Varmrätter

* Bakad spetskål med rödbetshummus, svamp, hasselnötter och vitvinssås 
(Gluten- och laktosfri, innehåller hasselnötter)

* Risotto av svenskt havreris på butternutpumpa med ärtjärpar och strimlade grönsaker
(Laktosfri)

* Butternutt risotto av svenskt havreris med ångad djuphavskungsfisk och
 vitlöksstekt grönkål  

(Laktosfri)


* Långbakat vildsvin från Filkesboda gård, med pumpa och sötpotatispure,
veloute och smörstekt brysselkål

(Gluten- och laktosfri)


*  Ugnsbakad hjort från Filkesboda gård, med potatisbakelse, stekt broccoli,
julig rödvinssås och rostad mandel 

(Gluten- och laktosfri)


Sött avslut

* Cheesecake i glas med juliga smaker 
(Laktosfri)

* Spettekaka med knäckglass och bärsås 
(glutenfri)

* Petit choux black forest 


Enrätters - 365 kr
Tvårätters - 475 kr
Trerätters - 585 kr


* Velouté betyder sammetslen, tänk velour. Vår velouté är en sammetslen sås med rödvin.

** Spettekaka eller spettkaka (skånska: spiddekauga eller spiddekaga) är ett traditionellt skånskt bakverk och räknas som en skånsk specialitet. Huvudingredienserna är ägg, socker och potatismjöl. "Skånsk spettkaka" är ett geografiskt skyddat livsmedelsnamn inom EU; den måste alltså tillverkas i Skåne för att få bära namnet. Spettekakan gräddas med hjälp av ett roterande spett, vilket ger dess karaktäristiska form och textur. Den skånska spettekakan är en av ett antal "spettkakor" med snarlikt innehåll, utseende och tillverkningsmetod. Spettekakan serveras ofta vid festliga tillfällen som bröllop och högtider.